Welkom op de kennisportal onderwijs van het NRO. De kennisportal onderwijs geeft u toegang tot diverse verzamelingen van Nederlandstalige, betrouwbare informatie voor de dagelijkse onderwijspraktijk. De partners in de portal hebben met elkaar gemeen dat ze relevante inzichten uit onderzoek naar onderwijs ontsluiten voor docenten en andere belangstellenden.

Bij het zoeken kunt u gebruikmaken van Google zoektips.

Met één zoekactie krijgt u hier de zoekresultaten uit alle aangesloten databases en websites gepresenteerd. Die resultaten tonen in veel gevallen toegankelijke samenvattingen van kennis uit onderwijsonderzoek, met een verwijzing naar (wetenschappelijke) publicaties. Het grootste deel van de informatie die u via de portal vindt, is gratis in te zien of te downloaden. In enkele gevallen treft u informatie aan die alleen beschikbaar is voor abonnees.

De NRO-kennisportal ontsluit alleen Nederlandstalige bronnen. Op de pagina voor internationale databases vindt u databases die Engelstalige documenten bieden met betrouwbare informatie voor de onderwijspraktijk en het onderwijsbeleid. We bieden u ook een lijst van databanken met informatie over onderzoek voor het onderwijs, die om technische redenen niet aangesloten kunnen worden op de Kennisportal.

De kennisportal onderwijs is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reacties. Stuurt u deze alstublieft naar: kennisportal@nro.nl.

de kennisportal onderwijs komt tot stand door het nro in samenwerking met:


4W_logo Logo AObSchool aan Zet
didactief-logo Leraar24 FC
njiLogo_ECBOlogo-edventurekpc-logo    logo_Vereniging Hogescholen     Logo-mvt-def

Onderzoek Onderwijs blog   sti Lezentaalunieversum

APS_LOGO_CMYK    Nivoz Logo cps

Onderwijs Bewijs   Wij leren

Polecane oferty nowych pożyczek przez internet.

chwilówki online świąteczne