13 maart: Congres Jeugd in Onderzoek 2017: ‘Werken met het beste bewijs’

Het congres Jeugd in Onderzoek is dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsector – inclusief het onderwijs. Het programma omvat twee internationale keynotes, ruim 40 deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Jeugd in Onderzoek vindt plaats op maandag 13 maart 2017 in Den Bosch.

Programma ook voor het onderwijs

In de ochtend spreken 2 internationale keynotes:

  • Michael Little, Co-Director at The Dartington Social Research Unit, Londen rond het thema ‘Werken met het beste bewijs’ en
  • Louis Cauffman, klinisch psycholoog en bedrijfseconoom, over oplossingsgericht werken.

In de middag kunt u kiezen uit meer dan 40 deelsessies. Ook voor onderwijs en opleidingen zijn er relevante deelsessies (online pdf met overzicht). Zelfs meer dan in voorgaande jaren. Bij alle deelsessies werkt de organisatie met inschrijving. U maakt uw keuze dus vóóraf en kunt zien wie er nog meer naar de sessie van uw voorkeur gaan.

Gedurende de ontvangst, wisselpauzes en de ruime lunchpauze heeft u de mogelijkheid om in de foyer te netwerken en de posterstraat en het innovatieplein te bezoeken. Tijdens een posterpresentatie wordt kort en bondig iets verteld over het betreffende onderzoek of bijvoorbeeld een bijzonder praktijkvoorbeeld. Op het innovatieplein maakt u kennis met de laatste ontwikkelingen van ‘wat werkt’: dit kunnen (praktijk-)interventies zijn maar ook technische innovaties in jeugdonderzoek, praktijk en beleid.

Doel van het congres

Het doel van het congres is uitwisseling van duurzame kennisontwikkeling en gebruik van kennis door professionals, gemeenten en instellingen stimuleren, zodat ouders en jeugd daarvan profiteren. Meerwaarde is vooral interactie, netwerken en verbinden tussen praktijk, beleid en onderzoek in de hele brede jeugdsector (JGZ, Jeugdhulp, JeugdGGZ, preventie, justitie, gemeente, sociaal werk, zorg, onderwijs en opleidingen).

Locatie

1931 – Congrescentrum Brabanthallen
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ’s Hertogenbosch

Meer informatie

 

logo