26 maart: Human Capitaldag

Op 26 maart organiseert NWO een Human Capitaldag bij Grand Hotel Karel V op het Geertebolwerk in Utrecht.

» Bekijk het voorlopige programma.

Achtergrond

In de afgelopen jaren heeft NWO drie programma’s op het gebied van Human Capital georganiseerd; een vierde programma is momenteel in de maak. Er wordt binnen Nederland door vele mensen op verschillende plaatsen aan dit onderwerp gewerkt, natuurlijk ook buiten deze NWO programma’s.

Met deze bijeenkomst wil NWO deze mensen bij elkaar te brengen, om verbindingen te leggen, en samen tot best practices te komen die het veld verder kunnen brengen. Ook zullen op deze dag actuele thema’s en dilemma’s op het gebied van Human Capital worden besproken. Het publiek zal daarom ook bestaan uit geïnteresseerden die zich op alle mogelijke manieren (beleid, onderzoek, praktijk) bezighouden met Human Capital.

Tijdens de bijeenkomst zullen de eerste ideeën voor het vierde Human Capital programma van NRO-NWO worden gepresenteerd. De middag zal verder bestaan uit interactieve tafelsessies, korte presentaties van lopende Human Capital onderzoeksprojecten, en een netwerkborrel.  De ochtend is gereserveerd voor betrokkenen bij de

Tafelsessies

Tijdens de tafelsessies zullen verder in kleine groepen vier thema’s besproken worden:

  1. Dilemma’s in de samenwerking tussen wetenschap en de praktijk
  2. De doorontwikkeling van producten
  3. Leven lang ontwikkelen; Human Capital in al haar vormen
  4. Het beïnvloeden van beleid met onderzoek

Bekijk een uitgebreidere beschrijving van de thema’s.

Aanmelden

U kunt zich gratis aanmelden voor de bijeenkomst.
U kunt tijdens de registratie ook uw themavoorkeuren voor de tafelsessies aangeven; u kunt hier kiezen voor de twee sessies waar u het liefst bij zou willen aanschuiven.

Meer informatie

Met vragen kunt u terecht bij Eelco van Dongen (NWO-SGW) en Renée Middelburg (NRO) via humancapital@nwo.nl of telefoonnummer 070 349 4585.