27 november: Depressiepreventie bij adolescenten

Op 27 november organiseren het Trimbos-instituut, GGZ Oost Brabant, Radboud Universiteit, ZonMw, academische werkplaats Inside-Out, Universiteit Utrecht en de Gemeente Oss de studiedag ‘depressiepreventie bij adolescenten’

Wat kun je doen als psycholoog of docent om een depressie bij jongeren te voorkomen? Niet alle jongeren willen praten met een psycholoog en laagdrempelige begeleiding past dan beter.

Er zijn preventieprogramma’s beschikbaar en er bestaat hulp via internet. Maar wat is effectief en wat past het beste bij de vraag van de cliënt? Wanneer jongeren de weg naar de hulpverlening gevonden hebben, geven we deze jongeren dan ook de behandeling die het meest effectief is?

Sommige jongeren zijn zo wanhopig en depressief dat zij zichzelf beschadigen of suïcidale gedachten hebben.  Welke behandeling bestaat er voor jongeren met ernstige depressieve klachten en hoe begeleidt je jongeren die al een suïcidepoging gedaan hebben?

Op deze studiedag wordt antwoord gegeven op deze vragen door de meest recente inzichten uit praktijkgericht onderzoek en het werkveld te presenteren. Daarnaast bieden zij u interactieve workshops aan waardoor u de nieuwe inzichten kunt vertalen naar uw eigen werk.

De studiedag richt zich op professionals uit de jeugdzorg, jeugd-GGZ en het onderwijs.

Locatie:   gemeentehuis Oss
Adres:     Raadhuislaan 2, 5341 GM Oss

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze studiedag. Lunch wordt verzorgd. Schrijf u snel in, want vol is vol!

Meer informatie

http://depressiepreventiedag.trimbos.nl/

Inlichtingen

Voor vragen omtrent de studiedag kunt u zich richten aan: y.tak@pwo.ru.nl of l.wijnhoven@ggzoostbrabant.nl.