4 november: researchED Groningen 2020

Op 4 november 2020 presenteert researchED Nederland een regionale researchED conferentie voor alle leraren van Groningen en omstreken (en daarbuiten!) met het thema ‘Perspectief op leren’!

Er is gekozen voor ‘Perspectief op leren’, omdat de dubbele betekenis van perspectief de nadruk legt op twee belangrijke doelstellingen van de bijeenkomst.

Enerzijds gaat het om de verschillende perspectieven (visies) die deskundigen op leren kunnen hebben. Bijvoorbeeld vanuit het behaviorisme, positivisme, cognitivisme of constructivisme. Wat werkt in het onderwijs en hoe weten we dat? Bestaat er één waarheid als het gaat om hoe leerlingen het beste leren? Of is het altijd een kwestie van perspectief? Met de keuze voor dit thema is het de bedoeling een breed palet aan stromingen en visies te bieden, zodat bezoekers nieuwe inzichten en perspectieven kunnen opdoen en het tegelijk aanleiding kan geven tot discussies.

Anderzijds gaat het bij ‘perspectief op leren’ om de kans, de mogelijkheid om te leren, zoals het bij perspectief op werk gaat om iemands baankansen. Hoe vergroten we de kans dat leren tot stand komt in het onderwijs en hoe maken we dat zichtbaar? Welke leeractiviteiten bevorderen het leren? Wanneer en hoe leert de leerling het beste? Hoe weet je dat als leraar? En hoe kun je als leraar het leren zo goed mogelijk ondersteunen? Met de keuze voor dit thema ligt de nadruk bij de sessies op het leerproces van leerlingen, daar waar het uiteindelijk om draait in de klas. Dit geeft bezoekers hopelijk concrete aanknopingspunten om het toe te passen in de eigen praktijk, zodat het perspectief (de kans) op leren tijdens de les vergroot.

Tickets

Tickets kosten € 25,- en zijn te bestellen via de website van researchED.

Let op! Dit is een live online evenement. Bezoekers krijgen een streaming link 24 uur vóór het evenement.

Praktische informatie

Datum: 4 november 2020
Tijd: 15:00 – 20:00 uur
Locatie: Livestream vanuit Groningen

Bevestigde sprekers

  • Paul Kirschner
  • Hanke Korpershoek
  • René Kneyber
  • Mariëtte Hingstman
  • Sherrill Woldberg-Wels
  • Bert Barelds
  • Christy Tenback