NRO krijgt eenmalig 5 miljoen extra

Het NRO is verheugd met het eenmalige extra budget voor 2015 en 2016. Jaarlijks kan het in die periode rekenen op 2,5 miljoen euro extra. Het NRO heeft structureel een jaarbudget van tegen de 15 miljoen euro.

“Deze 5 miljoen voor het NRO heeft ons blij verrast”, verklaart NRO-directeur Jelle Kaldewaij. “Vorig jaar hebben we de vraagstukken geïnventariseerd die leven in het onderwijs en het onderwijsonderzoek. We hebben daardoor al tal van ideeën om uit te putten voor de besteding van dit geld. Daar komt bij dat het NRO veel meer goede onderzoeksvoorstellen ontvangt dan het nu kan honoreren.”

Het extra budget voor het NRO is onderdeel van een incidentele extra investering die voortvloeit uit het Herfstakkoord. Hierdoor gaat dankzij inzet van D66 in totaal 40 miljoen euro extra naar het onderwijs.

Besteding van het geld
Onderwerpen die hoog op het wensenlijstje van het onderwijs en het onderzoek staan zijn ICT, differentiatie en passend onderwijs.

“Dit jaar financiert het NRO al onderzoeksprojecten naar deze drie belangrijke onderwerpen”, stelt Jelle Kaldewaij. “Mogelijk gaan we hier nog extra op inzetten. Maar ook heeft het NRO nu meer ruimte gekregen om, door middel van onderwijsonderzoek, weer andere vragen te laten beantwoorden. De komende tijd gaan we de besteding van het geld goed overdenken en bespreken met voor ons relevante groepen.”

Lees ook het nieuwsbericht van D66