6 april: BAB-congres 2019

Na een succesvolle editie in april 2018 organiseert BAB komend jaar wederom het BAB-congres op 6 april 2019. Het thema van het congres is: “De Academische leerkracht als sterke schakel”.

Je bent van harte welkom om collega’s te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en geïnspireerd te worden door verschillende sprekers en workshops.
Ook dit jaar levert het NRO weer een bijdrage aan het programma.

Programma

09:45 Eerste ronde koffie – inloop voor algemene ledenvergadering (ALV)
10:00 ALV (alleen voor BAB-leden)
10:45 Inloop met koffie/thee 
11:00 Opening: Welkomswoord door Hannah Bijlsma. Sociaal jaarverslag door Mirjam Keyser. Lancering BAB Academy
11:15 Meet-Up: Wil je jouw bestuurder en/of schoolleider bekend maken met de toegevoegde in het schoolteam van jou als academische leerkracht? Bij de Meet-Up gaan bestuurders en schoolleiders in gesprek met vertegenwoordigers van belanghebbende partijen en andere academische leerkrachten. Aan de hand van pitches van 1) een politicus, 2) een schoolleider en 3) een academische leerkracht gaan aanwezigen in groepen uiteen onder leiding van een gespreksleider.
Aanwezige gesprekspartners: Rudmer Heerema (VVD), Michel Rog (CDA), Loek Schueler (CNV), Petra van Haren (AVS), Jelle Kaldewaij (directeur NRO), Eugenie Stolk (AOB) en een vertegenwoordiger van de PO-raad.
12:30 Lunch
13:30 Keynote: Een verrassende en inspirerende Keynote van Simon Ettekoven en Kees Vreugdenhil met als onderwerp: “Eensgezind leidinggeven: De academische leerkracht als sterke schakel”
14:00 Workshopronde 1: Met onder andere de interactieve workshop van de NRO-Kennisrotonde “Kennisrotonde zoekt talentvolle academische leerkrachten” door Veronique van der Perk (NRO).
15:00 Workshopronde 2
16:00 Afsluitende borrel

Praktische informatie

Locatie: Basisschool Wereldkidz Tweesprong (locatie Fazantenkamp). Fazantenkamp 159-160, 3607 CH Maarssen.
Aanmelden: kan via het online aanmeldformulier.
Kosten: gratis voor BAB-leden. Als je geen lid bent dan betaal je € 25,- entree.

» Meer informatie op de website van Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB)