6 unieke projecten in het hoger onderwijs: Comenius Leadership Fellows van start

Voor de eerste keer zijn de Comenius Leadership Fellow beurzen van 250.000 euro toegekend. Zes onderwijsprofessionals gaan daarmee hun visie en plannen voor onderwijsvernieuwing binnen hun eigen faculteit of zelfs gehele instelling in het hoger onderwijs waarmaken. De Leadership Fellows zijn voorgedragen door hun instelling. Zij werden geselecteerd uit 23 voorstellen. In totaal stelde het NRO 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Comeniusprogramma

Het Comeniusprogramma stelt gedreven onderwijsvernieuwers  in staat om, in geest van de naamgever van het programma, hun visie op onderwijs in de praktijk te brengen. De komende jaren zal het Comeniusprogramma uitgroeien tot een programma dat jaarlijks een breed scala aan onderwijsinnovaties mogelijk maakt. Door excellent en bevlogen docentschap zichtbaar te waarderen, wil de overheid nadrukkelijk ook een bijdrage leveren aan meer gevarieerde carrières van docenten en onderzoekers op hogescholen en universiteiten.

Binnen het Comeniusprogramma zijn er drie soorten beurzen. Per beurs gelden verschillende eisen aan het dienstverband, de positie en de ervaring van de hoofdaanvrager.
– Teaching Fellows, voor een innovatie binnen éen cursus of onderwijsonderdeel (50.000 euro). Bekijk de 46 toekenningen.
– Senior Fellows, voor innovatie binnen een gehele opleiding (100.000 euro). Bekijk de 22 toekenningen.
– Leadership Fellows, voor een innovatie gericht op éen of meerdere faculteiten, of een hele instelling (250.000 euro). Bekijk de 6 toekenningen.

Het budget voor de beurzen wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. De Comenius Fellows treden toe tot het Comenius Netwerk van de KNAW.

Meer informatie