Aankondiging subsidie Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO

Bent u schoolleider in het voortgezet onderwijs, heeft u plannen voor onderwijsinnovatie, bijvoorbeeld in verband met het lerarentekort, maar net nog even een zetje nodig?

Het ministerie van OCW stelt voor de tweede keer persoonsgebonden beurzen beschikbaar voor schoolleiders die hun innovatieplannen op school ten uitvoer wil brengen.

Het Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds (SIOF) is in 2018 geïntroduceerd als een tijdelijke aanjaagsubsidie, bedoeld om schoolleiders in positie te brengen om daadkrachtig en duurzaam innovaties op hun school op te zetten.

Er zijn dit keer twee typen beurzen:

  1. SIOF algemeen: voor alle innovaties; de subsidie bedraagt dan maximaal 10.000 euro.
  2. SIOF aanpak lerarentekort: voor het anders organiseren van het onderwijs vanwege het lerarentekort; de subsidie bedraagt dan maximaal 15.000 euro.

Binnen twee weken komt voor beide SIOF-beurzen een subsidieoproep online op de website van het NRO, waarin wordt beschreven aan welke eisen een aanvraag dient te voldoen. Het is een experiment waaraan ook een evaluatie is gekoppeld.

Aanvragen kunnen vervolgens worden ingediend op donderdag 9 mei 2019 om 09.00 uur. Wanneer de aanvragen voldoen aan de eisen zoals beschreven in de subsidieoproep, is het toekennen op volgorde van binnenkomst. Zodra het subsidieplafond is bereikt, is indienen niet meer mogelijk. Per school mag slechts één aanvraag worden ingediend. Het is niet mogelijk om voor beide rondes tegelijkertijd in te dienen.

Houd de website van het NRO in de gaten voor updates!

Benieuwd naar de 13 plannen die in het kader van SIOF 2018-2019 zijn toegekend? Bekijk welke innovaties vorig jaar zijn toegekend.