Klik op de onderstaande afbeeldingen en links om direct naar de desbetreffende pagina’s doorverwezen te worden.

Onderwijs met Kennis helpt leraren met het ontwikkelen van vaardigheden om literatuur te gebruiken voor onderwijsverbetering, aan de hand van stappenplannen en voorbeelden. In de stap Hoe benut je kennis? ontvang je tips hoe je de gevonden kennis vertaalt naar je eigen schoolpraktijk.

Lees de zes tips uit NRO-onderzoek om draagvlak voor onderwijsvernieuwingen binnen je school te genereren. Of download het volledige rapport.

Maak zelf een implementatieplan. De tips die ZonMw geeft voor het implementeren van resultaten uit onderzoek in de dagelijkse zorgpraktijk, kunnen ook inspireren voor toepassing in de onderwijspraktijk.

Ook het Nederlands Jeugdinstituut biedt verschillende hulpmiddelen aan om een passende aanpak te vinden voor een te realiseren verandering.

De Education Endowment Foundation heeft voor scholen de Engelstalige uitgave Putting Evidence to Work: A School’s Guide to Implementation uitgebracht, bestaande uit een schema met aanbevelingen; een gids met uitgebreide toelichting; een voorbeeld van een implementatieplan en een overzicht van het verloop van een implementatieproces.

De Engelstalige toolkits Evidence-informed teaching: self-assessment tool for teachers en Evidence-informed teaching: self-assessment tool for schools van Chartered College of Teaching zijn ontwikkeld om leraren en schoolleiders te stimuleren om aan de slag te gaan met resultaten uit onderwijsonderzoek.