Comeniusbeurzen 2020: tweedaagse schrijfsessies voor aanvragers

» to the English version

Op verschillende data in juni en juli organiseerde het NRO voorlichtingsbijeenkomsten over het Comeniusprogramma. Deze bijeenkomsten waren bedoeld voor docenten in het hoger onderwijs die overwegen een aanvraag in te dienen voor de Comeniusbeurzen van 2020. Naast algemene informatie over de opzet van het Comeniusprogramma, de drie beurzen en de indienings- en beoordelingsprocedures, kregen de deelnemers ook een voorproefje van de schrijfsessies die in augustus en september op verschillende locaties in Nederland plaats zullen vinden. De schrijfsessies bieden expliciete schrijftijd en handvatten voor het schrijven van een aanvraag. De inschrijving is vanaf nu open!

Waarom?

In het najaar van 2019 biedt het NRO een gratis tweedaagse schrijfsessie aan hbo-docenten die van plan zijn in 2020 een voorstel in te dienen voor  een Teaching of Senior Fellowbeurs. De tweedaagse schrijfsessie helpt de aanvragers om een voorstel van hoge kwaliteit te schrijven. Hiermee stijgt het aantal gehonoreerde hbo-aanvragen.

  • Wil je een aanvraag indienen voor een Comeniusbeurs?
  • Specifiek voor een Teaching of een Senior Fellow?
  • Kun je tijd gebruiken voor concentratie, discussie en feedback op je voorstel?

Wie?

Aanvragers van hbo-instellingen hebben voorrang. Aanvragers van wo-instellingen kunnen zich echter ook aanmelden. Als een tweedaagse sessie niet vol is, zijn de plaatsen beschikbaar voor wo-aanvragers (wie het eerst komt, wie het eerst maalt). Per tweedaagse sessie is er plaats voor 10 deelnemers. Schrijf je dus snel in!

Wat?

We behandelen de gebruikelijke problemen bij Comeniusaanvragen en geven je praktische tips mee. Met korte oefeningen, project pitches, feedback en tijd om te schrijven en concentreren geven we je aanvraag een steun in de rug. Met de schrijfsessies richt je je op:

  • Het innovatieve karakter
  • Theoretische achtergrond
  • Interne consistentie
  • Evaluatie van jouw projectplan

Naast het schrijven van een super projectplan (wat nuttig is, ook als je geen beurs wint maar wel het project wilt uitvoeren), ontmoet je gelijkgestemden en kun je je professionele netwerk uitbreiden.

Wanneer?
.

Datum Locatie Taal Aanmelden Aanmeldingsdeadline
19 & 20 augustus Eindhoven NL Naar inschrijfformulier 6 augustus
22 & 23 augustus Amsterdam NL Naar inschrijfformulier 6 augustus
26 & 27 augustus Groningen NL Naar inschrijfformulier 6 augustus
29 & 30 augustus Groningen EN Naar inschrijfformulier 16 augustus
2 & 3 september Enschede NL Naar inschrijfformulier 16 augustus
5 & 6 september Utrecht NL Naar inschrijfformulier 16 augustus
16 & 17 september Den Haag NL Naar inschrijfformulier 3 september
19 & 20 september Amsterdam EN Naar inschrijfformulier 3 september

Tijd: 10:00-16:00 uur. De specifieke locaties volgen. Voor lunch wordt gezorgd.

Hoe werkt het?

Op het moment dat de inschrijving geopend is, kan je je via bovenstaande inschrijfformulieren voor een tweedaagse schrijfsessie aanmelden. Na aanmelding kom je automatisch op een wachtlijst te staan. Je ontvangt hier een automatische bevestiging van. Kort na de aanmeldingsdeadline volgt de definitieve bevestiging van deelname per e-mail (pas dan ben je ingeschreven en kan je deelnemen aan de tweedaagse schrijfsessies).

Om een productief groepsproces te garanderen kun je je alleen aanmelden voor twee aaneensluitende dagen.

Schrijf je nu in voor de vervolgsessie (optioneel)
.

Datum Locatie Taal Aanmelden Voor aanvragers van:
18 november Utrecht NL Naar inschrijfformulier Senior Fellows
19 november Utrecht EN Naar inschrijfformulier Senior Fellows
2 december Utrecht NL Naar inschrijfformulier Teaching Fellows
3 december Utrecht NL Naar inschrijfformulier Teaching Fellows
6 december Utrecht EN Naar inschrijfformulier Teaching Fellows

De vervolgsessies vinden plaats nadat aanvragers het advies van de commissie over het wel/niet uitwerken van de vooraanmelding hebben ontvangen. De vervolgsessie is dan ook vooral bedoeld voor aanvragers die een positief advies hebben ontvangen. Tijdens deze vervolgsessie kunnen aanvragers de toelichting op het advies verwerken in het volledige voorstel en wordt er extra aandacht besteedt aan het weerwoord (alleen van toepassing op Senior Fellow aanvragen).

Ondanks dat je het advies omtrent het uitwerken van de vooraanmelding tot een volledig projectvoorstel pas in november ontvangt (Senior Fellows: week van 4 november, Teaching Fellows: week van 25 november), kan je je nu al inschrijven voor een vervolgsessie. Na aanmelding kom je automatisch op een wachtlijst te staan. Jouw aanmelding wordt pas na bekendmaking van het advies definitief gemaakt en via email bevestigd. Mocht je een negatief advies hebben ontvangen en je aanmelding willen annuleren, kan dit zonder problemen. Voor het annuleren van je inschrijving stuur je zo snel mogelijk na het ontvangen van het advies een email naar comenius@nro.nl.