Deelnemers vinden Comenius voorlichtingsbijeenkomsten een aanrader!

Vorige week was de aftrap van de voorlichtingsbijeenkomsten die het NRO over het Comeniusprogramma 2020 organiseert. De eerste bijeenkomsten in Venlo, Zwolle en Groningen waren alvast een groot succes!

We houden deze bijeenkomsten voor docenten van hbo- én wo- instellingen die overwegen een aanvraag in te dienen voor de Comeniusbeurzen van 2020. Op verzoek van de instellingen vinden de voorlichtingsbijeenkomsten dit jaar bij de instellingen zelf plaats, zodat docenten in het hoger onderwijs zoveel mogelijk kans krijgen een bijeenkomst bij te wonen.

Naast algemene informatie over het Comeniusprogramma wordt tijdens de bijeenkomst een workshop gegeven over het schrijven van een aanvraag, iets waar door de de eerste deelnemers heel positief op gereageerd werd.

“Het was een leuke en inspirerende bijeenkomst, met een mooie balans tussen theorie en praktijk. Je ervaart zo ook mooi hoe leerzaam het is om als schrijver tijdelijk in de rol van beoordelaar van het projectidee van een collega te kruipen.” – aldus Kasper Bakker van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Ook Iris Burks van de Universiteit Maastricht was enthousiast:

“Bedankt voor deze fijne inspirerende sessie! Ik vond het prettig om zo laagdrempelig naar mijn idee te kijken. Ik ben ontzettend geholpen door de kritische vragen die de collega’s mij stelden. Als je speelt met het idee een Comeniusbeurs aan te vragen kan ik je zeker aanraden een van deze bijeenkomsten bij te wonen.”

Begin juli organiseert het NRO nog drie voorlichtingsbijeenkomsten over het Comeniusprogramma. Naast docenten zijn ook medewerkers van (centrale) beleidsafdelingen die zich, bijvoorbeeld, met subsidie-advies en/of HR-beleid bezighouden zijn van harte welkom.