Delen is het nieuwe hebben

Voor het NRO-onderzoeksprogramma Gedrag en Passend Onderwijs verzorgen Pi7 en LECSO de kennisdeling. Daarvoor worden in 2018 een aantal activiteiten uitgevoerd onder de gezamenlijke naam Delen is het nieuwe hebben. Er worden actieve deelnemers gezocht voor deze activiteiten!

Expertgroepen

In 2018 starten Pi7 en LECSO met expertgroepen die vanuit 3 perspectieven onderzoeksresultaten gaan verzamelen binnen het domein gedrag. De perspectieven zijn: de leerling, de leraar, de school&schoolomgeving. In de expertgroepen werken onderzoekers en praktijkmensen samen. Zij verzamelen kennis en zorgen dat de kennis (o.a. in de website en de Agora) toegankelijk is voor de gebruiker.
Zoek je verdieping? Doe mee in de expertgroepen! De eerste gelegenheid daarvoor is in de Agora-bijeenkomsten in maart, april en juni 2018 (zie verderop).

Zelf actief kennisdelen? Ga voor Ambassadeur

Pi7 en LECSO zijn ook op zoek naar (15×2) ambassadeurs die in het eigen netwerk actief aan de slag gaan met leren van gedrag en de visie “Delen is het nieuwe hebben” onderschrijven. In de training: Effectieve kennisdeling, leer je werken met een beproefde methodiek voor kennisdeling en een implementatiewijzer. De bijeenkomst wordt gehouden op 24 januari 2018.
Aanmelden kan alleen met een collega uit je netwerk. Kosten: € 250,- per koppel.

Kennis uitwisselen? Kom naar een AGORA

“Agora” is een oud Grieks woord voor ontmoetingsplein. Op het centrale plein deelden wetenschappers hun kennis met de burgers. Deze agora zijn ‘dynamische pleinontmoetingen’ tussen praktijkmensen en gedragsonderzoekers. Je kunt er kennis halen en brengen en deze vervolgens verder verspreiden.

Er zijn drie Agora’s gepland in 2018 (kosten: € 25,- p.p. per bijeenkomst):

» aanmelden via de LECSO-website

Contact

E-mail Gerdien Griffioen of bel: 06 126 60 882. Of stuur een e-mail naar Albert Boelen.

Factsheet Delen is het nieuwe hebben

PDF, opent in nieuw venster