Expeditie Lerarenagenda haalt Teacher Tapp naar Nederland

Het Expeditieteam Lerarenagenda doet onderzoek naar de professionele kwaliteit van de leraar van vandaag en morgen. Maar dé leraar bestaat niet meer: er is veelvormigheid en veelzijdigheid in het beroepsbeeld ontstaan. Dit vraagt om adaptief vermogen: ‘het vermogen je te verhouden tot veranderingen om daarin op enig moment beredeneerde keuzes te maken’.

Het team onderzoekt daarom hoe het is gesteld met het adaptief vermogen van het Nederlandse onderwijsveld. Ze hebben daarvoor de populaire Engelse app ‘Teacher Tapp’ met 10.000 gebruikers beschikbaar gemaakt voor (aanstaande) leraren én schoolleiders in Nederland. Via deze app worden vragen gesteld over de rol en werking van adaptief vermogen op weg naar toekomstbestendig leraarschap. Daarnaast geeft de Teacher Tapp NL inzicht in elkaars praktijk en kunnen leraren en schoolleiders hierover in dialoog gaan.

Deelnemers gezocht

Momenteel hebben meer dan 1000 leraren een account aangemaakt en beantwoorden dagelijks ruim 400 leraren de vragen. Om de bevindingen van meer betekenis te laten zijn is het belangrijk dat de gebruikers een representatieve afspiegeling zijn van het onderwijsveld. Ben je leraar? Download Teacher Tapp NL en doe mee! Of breng als onderzoeker de app onder de aandacht van leraren en schoolleiders.

Meer weten over Teacher Tapp NL? Bekijk de website. Volg ook dagelijks de bevindingen op twitter @TeacherTappNL.

» Download de app in de App Store
» Download de app in Google Play

Meedoen

Elke dag ontvangen deelnemers om 16.30 uur een melding op hun telefoon om drie vragen te beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig, gaan over het dagelijks leven als leraar, en het duurt niet meer dan twee minuten om ze te beantwoorden. Als deze drie vragen zijn ingevuld zien ze hoe andere leraren in Nederland vragen van de dag ervoor hebben beantwoord en krijgen ze een link naar een interessant artikel, tip of blog om in de eigen praktijk toe te passen. Ook is er de mogelijkheid voor leraren, onderzoekers en andere geïnteresseerden om zelf vragen te stellen via Teacher Tapp NL.

Het Expeditieteam wordt via het NRO gefinancierd door het ministerie van OCW in het kader van de Lerarenagenda.