30 maart: Jouw onderzoeksverhaal op Bessensap 2018?

Op vrijdag 15 juni is het zover, Bessensap editie 2018! Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie. Wil jij je onderzoekspresentatie onderwerpen aan een kritisch publiek? Meld je dan aan voor het geven van een presentatie op Bessensap!

Het programma van Bessensap bestaat uit verschillende onderdelen. Zo staat het plenaire programma in het teken van actualiteiten en debat, presenteren wetenschappers in diverse sessies nieuwswaardige onderzoeksresultaten, maak je in diverse workshops kennis met de werkwijze van journalisten en voorlichters en spijker je je kennis en vaardigheden op allerhande terreinen bij in de workshops. Ook de winnaars van de NWO-Spinozapremie- en Stevinpremie worden op Bessensap bekend gemaakt. Meer informatie over het programma volgt op de NWO-website.

Presentatie onderzoek

Om het inhoudelijke programma vorm te geven zoekt NWO wetenschappers die graag een presentatie over hun eigen onderzoek geven aan een groot publiek van wetenschapsjournalisten en -communicatoren. We dagen onderzoekers van alle niveaus uit een voorstel hiervoor in te dienen: zowel onderzoekers die al hun sporen in de wetenschap hebben verdiend als jonge onderzoekstalenten. Ook onderzoekers die niet door NWO gefinancierd worden, zijn van harte uitgenodigd een voorstel te doen. Het is de bedoeling dat jouw presentatie een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek heeft. Denk bijvoorbeeld aan een recent of binnenkort te verwachten resultaat, verrassende inzichten of een nieuwe onderzoeksrichting. De presentatie moet voor geïnteresseerde leken te volgen zijn, en er mag geen embargo op liggen. Een onderzoekspresentatie op Bessensap duurt 15 minuten, daarna is er 5 minuten voor vragen en debat met de zaal.

Aanmelden

Voel jij je aangesproken? Stuur dan uiterlijk vrijdag 30 maart je voorstel aan Pam van Schouten via bessensap@nwo.nl. In de week van 19 april maken wij bekend welke presentaties in het programma worden opgenomen.

Neem in je voorstel van max. 200 woorden op:

  • Werktitel
  • Onderwerp: wat ga je vertellen en laten zien?
  • Waarom het interessant is voor de pers
  • Vorm van de presentatie
  • Onder welk domein het valt: alfa/gamma, medisch/leven, bèta/techniek
  • Je contactgegevens: naam, mailadres, telefoonnummer, functie, onderzoeksinstelling en vakgebied

Filmpje

Wil je extra kans maken opgenomen te worden in het programma? Stuur dan een filmpje mee waarin je je voorstel toelicht (max. 2 minuten) en blijk geeft van je presentatieskills.

Vragen?

Heb je nog vragen, mail of bel dan met Pam van Schouten via bessensap@nwo.nl of 070 – 3440556.

Veel succes!

De organisatie van Bessensap

 

Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).