Kanshebbers voor de NRO-verbindingsprijzen 2019 bekend!

Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen voor zowel de NRO-verbindingsprijs voor leraren als de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers, drie inzendingen geselecteerd die kans maken op de hoofdprijs: een geldbedrag van €2.000,-

Voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren zijn dit:

  • Wilbert van der Heul (MBO Albeda Zorgcollege) – Werken met de WIL-Key!
  • Joyce Kuenen (Basisschool de Bloemaert) – De bijdrage van beeldend vormen aan de fijne motoriek en schrijfvoorwaarden
  • Halbe Osinga (Ronerborg) – Natuurkundemysterie van de Ronerborg

 Voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers zijn dit:

  • Evelyne Meens (Fontys Hogescholen) – Studie(keuze)succes in het hbo: De Startthermometer
  • Ellen Rusman (OU) – Viewbrics: ‘Spiegel’ je vaardig: vakoverstijgende vaardigheden aanleren in het VO
  • Saskia Wools (Stichting Cito) – Vier je succes met Groeimeter!

Van elk van de geselecteerde inzendingen wordt een professionele promotievideo gemaakt om ook andere onderzoekers en leraren te inspireren om praktijk en onderzoek dichter bij elkaar te brengen.

Meer informatie over de genomineerde inzendingen wordt in de komende weken geplaatst op www.nro.nl/prijs.

Prijsuitreiking op 30 oktober

Tijdens het NRO-congres op 30 oktober a.s. worden de eindwinnaars bekend gemaakt. Alle kanshebbers  presenteren daar hun inzending. De uiteindelijke winnaars van beide prijzen gaan ieder met een bedrag van € 2.000 naar huis.

Aanmelden voor het NRO-congres kan via www.nro-congres.nl.

Jury

De jury beoordeelde de inzendingen van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers op wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor het onderwijs, bereik en kwaliteit en op duurzaamheid van de ontwikkelde producten. De jury van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers bestond uit Wilfried Admiraal (hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit Leiden), Henriëtte Maassen van den Brink (voorzitter van de Onderwijsraad) en Dick van der Wateren (docent natuurkunde en nl&t aan het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem, wetenschapper, auteur en edublogger).

De inzendingen voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren werden beoordeeld op de manier waarop inzichten uit wetenschappelijk onderzoek zijn vertaald naar de lespraktijk, op de impact binnen en buiten de school, op inspiratie die uitgaat van deze praktijk voor andere onderwijsprofessionals en op de kwaliteit en de relevantie van het gebruikte onderzoek. Voor de NRO-onderwijsprijs voor leraren werd de jury aangevuld met Liesbeth Breek, docente Frans en onderwijsontwikkelaar Petrus Canisius College Alkmaar, Bart ten Bosch, leerkracht en kwaliteitsmedewerker OBS Het Galjoen Den Haag en Mila Bosman, docent interieuradviseur HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur Rotterdam.

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR), PO-Raad, VO-raad  en  MBO Raad.