Kennis & tools

Wil je jouw onderwijs verrijken met kennis uit onderzoek? Met deze interessante kennis & tools vind je artikelen, thematische overzichten, praktische handreikingen en antwoorden op onderwijsvragen. Ook stel je zelf een vraag en wissel je kennis uit. Ontdek wat onderwijsonderzoek voor jou kan betekenen.

Magazines

 • Didactief

  Didactief schrijft over actuele ontwikkelingen in onderwijs en onderwijsonderzoek en stimuleert het debat over onderwijs. Artikelen over onderzoek dat door het NRO is gefinancierd, zijn voor iedereen online toegankelijk. Ook zijn veel artikelen uit eerdere jaargangen beschikbaar via het archief.

  Didactiefonline.nl

 • Pedagogische Studiën

  Pedagogische Studiën, tijdschrift voor onderwijskunde en opvoedkunde, is er met name voor leraren die geïnteresseerden zijn in een wetenschappelijke benadering van onderwijs- en opvoedingsvraagstukken. Pedagogische Studiën wordt sinds eind 2016 online en open access beschikbaar gesteld aan iedereen. Vanaf jaargang 2017 zullen alle artikelen enkel online beschikbaar worden.

  Pedagogischestudien.nl

 • VELON-tijdschrift

  De Vereniging van lerarenopleiders Nederland (Velon) geeft eens per kwartaal het Tijdschrift voor lerarenopleiders uit. Daarnaast is een serie van zeven zogenoemde Kennisbasis-katernen uitgebracht. Beide publicaties bevatten artikelen op grond van onderzoek. Je kunt ze raadplegen via de website van de Velon, Mijn professionalisering. Met een gratis account kun je online zoeken in de mediatheek.

  Naar Velon

 • Tijdschrift voor Hoger Onderwijs

  "Het Tijdschrift voor Hoger Onderwijs (TvHO) besteedt aandacht aan onderzoek naar actuele ontwikkelingen / thema's die spelen in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. TvHO doet dat evidence-based, maar met een duidelijke link naar het beleid en de praktijk van het HO in Nederland en Vlaanderen."

  Naar TvHO

Op de hoogte blijven?

NRO-congres voor onderwijs en onderzoek

In het najaar organiseert het NRO elk jaar een dag waar onderwijs en onderzoek elkaar ontmoeten. Er wordt kennis uit onderzoek gedeeld en er worden ervaringen uitgewisseld over samenwerking tussen onderzoekers en onderwijsprofessionals. Via de congreswebsite kunt u zich aanmelden als bezoeker of als belangstellende.