Welkom bij de Kennisrotonde

Het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs.
Ben je een onderwijsprofessional en wil je op snelle wijze kennisnemen van wetenschappelijk onderzoek relevant voor het onderwijs? Stel dan hier jouw vraag!
» Lees meer

Stel je vraag!

Stel je vraag!

Je werkt in het onderwijs en hebt een kennisvraag? Stel ‘m hier!

Wat zijn effectieve methoden om de motivatie van MBO-leerlingen te vergroten? Een voorbeeld van een vraag die aan de Kennisrotonde gesteld kan worden. Het gaat hierbij om een concrete en onderzoekbare kennisvraag.

Lees meer»

Animaties antwoorden

 Animaties antwoorden

Wetenschappelijke antwoorden op vragen uit de onderwijspraktijk

Veel onderwijsprofessionals lopen er in het dagelijkse werk tegenaan dat ze een vraag hebben over de actuele praktijk. Bijvoorbeeld ‘Is het voor de taalontwikkeling van kinderen beter dat kinderen leren schrijven of typen?’ Benieuwd hoe de Kennisrotonde deze vraag beantwoordt?

Bekijk de animaties voor het antwoord»

Vraag & antwoord

Vraag & antwoord

Deze vragen werden al gesteld

De Kennisrotonde bundelt beschikbare kennis. Benieuwd naar de antwoorden op vragen die reeds aan ons zijn gesteld, neem een kijkje op de overzichtspagina. Ontbreekt het antwoord op jouw vraag, stel ‘m vandaag nog!

Lees meer» 

Doe mee

Doe mee

Samenwerkingspartners gezocht

De Kennisrotonde bundelt beschikbare kennis en is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Wil je met ons de mogelijkheden tot samenwerking verkennen? Laat het ons weten.

Lees meer»