Terugblik op het eerste NRO Symposium Hoger Onderwijs

Studio NRO Symposium hoger onderwijs

Op vrijdag 15 januari 2021 vond voor de eerste keer het NRO Symposium Hoger Onderwijs: Nieuwe richtingen na de pandemie? plaats. Ruim 500 aanwezigen namen deel aan zes thematische deelsessies.

Vanuit de studio van Beeld en Geluid in Den Haag spraken dagvoorzitter Kim van den Wijngaarden en keynote spreker Teun Dekker alle deelnemers van het eerste symposium Hoger Onderwijs toe. Tijdens de keynote van Teun Dekker belde er drie studenten in om hun perspectief te bieden op de veranderingen in het hoger onderwijs. 

Na een korte pauze vervolgde het programma met drie parallelle sessies over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, digitale didaktiek en opleiden voor een veranderende arbeidsmarkt. De kennisclips die in deze sessies zijn vertoond worden binnenkort gepubliceerd op www.onderwijskennis.nl. Op deze website worden ook alle essays en uitgebreide verslagen van alle parallelle sessies gepubliceerd. 

Lees alle essays

In de tweede ronde parallelle sessies kwamen de thema's community-vorming in een blended leeromgeving, toetsen op afstand en monitoren van de studievoortgang, en veranderen van onderwijsorganisatie(s) aan bod. Ook van deze sessies zullen alle opbrengsten op OnderwijsKennis worden gepubliceerd.

Afsluitend vond er een terugblik op de ochtend plaats met Henk Kummeling (Rector Magnificus Universiteit Utrecht)  en Rob Verhofstad (Voorzitter College van Bestuur Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). 

Naast de eerder genoemde producten wordt er deze week een digitaal magazine gepubliceerd met een brede terugblik op het symposium.

Het magazine komt op 22 januari om 12:00 online.  

Magazine