Nominatievideo’s NRO-verbindingsprijzen

Een deskundige jury heeft vijf kandidaten genomineerd voor de twee NRO-verbindingsprijzen 2017. Van de genomineerde inzendingen zijn filmpjes gemaakt die onderzoekers en leraren kunnen inspireren om praktijk en onderzoek dichter bij elkaar te brengen. De vijf filmpjes zijn nu te bekijken!

Voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren (de NRO-onderwijsprijs) zijn genomineerd:
Klik op de naam voor meer informatie en om de filmpjes te bekijken.

  • Mila Bosman (Hout- en Meubileringscollege (HMC), Rotterdam) – Atelier: Maken en leren in een makerspace.
  • Lars Goertzen (OBS De Droomboom, Heerlen) – Missie naar Mars. Een interactief en innovatief leerarrangement waarbij wereldoriëntatie en talentontwikkeling samenkomen.
  • Christiaan Veldman en Kiki Varekamp (Wolfert Tweetalig, Rotterdam) – Identiteit en geschiedenisonderwijs op de tweetalige en multiculturele school. Onderzoek naar de zelfbenoemde identiteit van leerlingen en het verband met hun keuze van historische thema’s.

Voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers (de NRO-VOR-praktijkprijs) zijn genomineerd:
Klik op de naam voor meer informatie en om de filmpjes te bekijken.

  • Asifa Majid (Radboud Universiteit Nijmegen) – Taal der zintuigen. Kinderen leren over verschillende talen en culturen door zelf interactieve onderzoeksprojecten te doen.
  • Marijke Mullender-Wijnsma (Rijksuniversiteit Groningen) – Fit & Vaardig op school.

Prijsuitreiking op 1 november

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 1 november bij het NRO-congres. Aan beide prijzen is een bedrag van € 2.000 verbonden voor de door de jury gekozen winnaar. Het publiek stemt tijdens het congres bovendien voor een eigen favoriet. Alle genomineerde kandidaten presenteren hun project op het congres.

Aanmelden voor het NRO-congres is nog steeds mogelijk. Bestel je ticket via www.nro-congres.nl.

Onderzoek vertalen om onderwijs te verbeteren

De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting en leraren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. De NRO-VOR-praktijkprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. De NRO-onderwijsprijs voor leraren is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional die op doeltreffende wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR), de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en de Onderwijscoöperatie.