2 november: NRO-congres voor het onderwijs

Op 2 november 2016 is het NRO-congres voor het primair, voortgezet, speciaal (voortgezet) en middelbaar beroepsonderwijs, waar alles draait om de raakvlakken tussen onderzoek en onderwijs. Wat is de toegevoegde waarde van onderzoek voor leerkrachten, docenten, schoolleiders en schoolbestuurders? En hoe versterkt het perspectief van de school de kwaliteit van het onderzoek?

Thema ‘Kennis maken, kennis delen’

Het mbo kent kennisateliers. Het speciaal onderwijs heeft zijn expertisemakelaars. In het po zijn onlangs werkplaatsen onderwijsonderzoek geïntroduceerd. Opleidingsscholen zijn er voor po én vo. Allemaal verschillende vormen om met elkaar kennis te delen, te maken en toe te passen. Hoe werkt dat precies? Wat leren de betrokkenen in zo’n samenwerkingsvorm? En wat levert het ze op? Dit en meer ontdek je op het NRO-congres Samen op expeditie! met als speciaal thema dit jaar ‘Kennis maken, kennis delen’.

Onderzoeksprojecten over onderwijs in de etalage

Op dit congres kijken we samen naar verschillende (wetenschappelijke) onderzoeksprojecten over onderwijs. Wat zijn de nieuwste inzichten over thema’s zoals toetsen of differentiatie en wat kan je hiermee in de klas? Wat leren de projecten ons over een goede samenwerking tussen onderzoekers en onderwijsprofessionals? En waarom zou een school wel of niet aan onderzoek (mee)doen?

Uitreiking NRO-verbindingsprijzen

Op 2 november worden ook twee verbindingsprijzen uitgereikt: de NRO-VOR-praktijkprijs en de NRO-onderwijsprijs. Bezoekers kiezen hun publieksfavoriet uit de in totaal zes genomineerden.

Programma en tickets bestellen

Het programma is vol variatie en keuze. Bekijk alvast welke sessies je graag wilt bijwonen. Bestel je toegangsbewijs via onze ticketshop.

Het NRO organiseert dit congres in samenwerking met de PO-Raad, de VO-Raad, MBO raad, ecbo, de Onderwijscoöperatie en de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR).
.

 logo van ecbo logo PO-Raad   logo VO-Raad
logo-onderwijscooperatie logo VOR  didactief-logo