NRO op researchED 2018

Op zaterdag 20 januari 2018 vindt researchED plaats, een jaarlijks congres waar onderwijswetenschap  en –praktijk elkaar ontmoeten. Het NRO verzorgt er twee presentaties: een over wat het NRO allemaal te bieden heeft voor leraren die geïnteresseerd zijn in onderwijsonderzoek; en een specifiek over de Kennisrotonde.

In de eerste presentatie gaan Jelle Kaldewaij (directeur NRO) en Stef Severt (medewerker kennisbenutting NRO) in op de activiteiten die het NRO ontplooit om onderwijsonderzoek en de toepassing daarvan in de klas te stimuleren. In de vier jaar die het NRO nu bestaat heeft het een waaier aan middelen ontwikkeld om de resultaten van onderwijsonderzoek toegankelijker te maken voor leraren. Deelnemers aan de workshop maken kennis met een aantal van deze middelen en weten na afloop beter hun weg naar wetenschappelijke informatie te vinden. Ook is er ruimte voor inbreng om de verbinding tussen onderzoek en praktijk verder te versterken.

In een tweede presentatie zal Veronique van der Perk (coördinator NRO-Kennisrotonde) de werking uit de doeken doen van de Kennisrotonde, één van de middelen om onderzoek en onderwijs dichter bij elkaar te brengen. De Kennisrotonde is een online loket, waar leraren en andere onderwijsprofessionals vragen kunnen indienen die worden beantwoord door onderwijsonderzoekers. In korte tijd krijgen vraagstellers dan een wetenschappelijk antwoord, waar ze in hun onderwijs hun voordeel mee kunnen doen. De groeiende belangstelling voor de Kennisrotonde laat zien dat deze in een grote behoefte voorziet!

Praktische informatie

Wat?                     researchED 2018

Wanneer?         Zaterdag 20 januari 2018, 09:45 – 17:00 uur (registratie vanaf 09:00 uur)

Waar?                  Hermann Wesselink College, Startbaan 3 in Amstelveen

Bezoek de website van researchED voor meer informatie en tickets.