De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers

Eric-Jan Wagenmakers: de winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op een doeltreffende manier heeft vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk. Iedere onderzoeker die in het afgelopen schooljaar een product of activiteit heeft ontwikkeld en afgerond, kan zijn of haar project aanmelden. Aanmelden was dit jaar mogelijk tot maandag 8 juli 2019.

Promotiefilm van je project

Een deskundige jury met kennis over onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september 2019 maakt de jury voor de verbindingsprijs voor onderzoekers drie genomineerden bekend. Als genomineerde wordt je bezocht door een professionele filmmaker die een promotiefilm maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken om bijvoorbeeld collega’s te inspireren of je eigen werk te promoten.

Geldprijs

Tijdens het NRO-congres op 30 oktober 2019 kiest de jury uit de drie genomineerden de uiteindelijke winnaar. Als winnaar ontvang je een geldprijs van maar liefst 2000 euro. NRO moedigt je aan om deze prijs in je project te investeren.

Vragen?

Vragen over de NRO-verbindingsprijzen kun je sturen naar congres@nro.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord op je vraag.

Over het NRO

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren. De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is een initiatief van het NRO in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijsresearch (VOR).