De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers

Eric-Jan Wagenmakers: de winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

De deadline voor het indienen voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers was 18 juni 2018 om 14:00 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om een aanmeldformulier op te sturen.

Ben jij wetenschapper en heb je jouw onderzoekresultaten weten te vertalen naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk?  En voorziet jouw project of activiteit in een behoefte van onderwijsprofessionals? De winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers wint 2.000 euro én een promotiefilm van het project.

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is bedoeld voor een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op doeltreffende manier heeft weten om te zetten naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk.

Promotiefilm van je project

Een deskundige jury met ervaring op het raakvlak van onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september maakt de jury drie genomineerden bekend. Als je genomineerd bent, komt er een filmmaker langs die een professionele video maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om collega’s te inspireren en je werk te promoten. De winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers wordt bekend gemaakt tijdens het NRO-congres op 31 oktober. Hij of zij ontvangt een geldbedrag van 2000 euro.

Downloads

Over het NRO

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren. De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is een initiatief van het NRO en de Vereniging voor Onderwijs Research.

Naast de prijs voor onderzoekers reikt het NRO ook een tweede verbindingsprijs uit: de NRO-verbindingsprijs voor leraren gaat naar een onderwijsprofessional in de school die op effectieve wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.