De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers (NRO-VOR-praktijkprijs)

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers, de NRO-VOR-praktijkprijs, is bestemd voor een onderzoeker wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid.

  • Heb je als wetenschapper in het afgelopen jaar relevant onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk?
  • Voorziet het ontwikkelde product of de activiteit in een behoefte van onderwijsprofessionals en scholen?
  • Is een brede doelgroep betrokken bij ontwikkeling, beoordeling en onderhoud, ook op de langere termijn?

Nederlandse onderzoekers of consortia van onderzoekers en onderwijsprofessionals konden meedingen naar de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers van 2000 euro. De jury beoordeelde de inzendingen van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers op wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor het onderwijs, bereik en kwaliteit, en duurzaamheid van de ontwikkelde producten. Tijdens het NRO-congres op 1 november 2017 maakte de jury de winnaar bekend. Het publiek koos een publiekswinnaar.

» Marijke Mullender-Wijnsma wint NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers 2017 voor vertaling onderzoek naar onderwijspraktijk

» Bekijk de nominatievideo’s van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers

» Lees het reglement van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers

» Ontdek wie de eerdere winnaars van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers zijn

NRO-verbindingsprijzen

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is een van de twee NRO-verbindingsprijzen. De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting en leraren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd.

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers is een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR).