Onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk? Dien nu in voor de NRO-VOR-praktijkprijs 2017!

Ben je wetenschapper en is jouw onderzoek in het afgelopen jaar vertaald naar de onderwijspraktijk? Voorziet het ontwikkelde product of de activiteit in een behoefte van onderwijsprofessionals en scholen? Is een brede doelgroep betrokken bij ontwikkeling, beoordeling en onderhoud, ook op de langere termijn? Dan ben jij wellicht de toekomstige winnaar van de NRO-VOR-praktijkprijs 2017! Om mee te kunnen dingen naar de prijs, dient je inzending voor 3 juli bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) binnen te zijn. Tijdens het NRO-congres op 1 november 2017 maakt de jury de winnaar bekend,  die 2000 euro in ontvangst mag nemen. Het publiek kiest een publiekswinnaar.

Nederlandse onderzoekers of consortia van onderzoekers en onderwijsprofessionals kunnen meedingen naar de prijs van 2000 euro. Overweeg je een aanmeldformulier op te sturen? Lees dan eerst het reglement (pdf) door, waarin we de voorwaarden en beoordelingscriteria omschrijven. Het ingevulde aanmeldformulier, voorzien van eventuele bijlagen, dien je uiterlijk 3 juli 2017, 14:00 uur via congres@nro.nl op te sturen. Voor vragen kun je bij ditzelfde e-mailadres terecht. Je aanmelding op tijd verstuurd? Dan zal een jury, waarvan de leden ervaring hebben met het leggen van de verbinding tussen onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid, zich over je inzending buigen. De jury nomineert vervolgens drie kandidaten. Behoor je tot de drie genomineerden? Gefeliciteerd! Er komt een filmmaker langs om een professionele video te maken naar aanleiding van je inzending, waarmee je onderzoekers en onderwijsprofessionals in Nederland kunt inspireren. Er wordt ook gefilmd op een school die betrokken is geweest. De promotiefilmpjes plaatsen we op de NRO-website én tonen we aan het publiek tijdens het NRO-congres op 1 november. Je mag het filmpje ook gebruiken voor eigen doeleinden.

Tijdens het NRO-congres op 1 november heb je gelegenheid je inzending aan de andere deelnemers van het congres te presenteren. Een mooie kans om je aanpak met een breed publiek van onderwijsprofessionals en onderzoekers te delen, én om dit publiek te overtuigen van de waarde van je inzending. Het publiek kiest namelijk tijdens het congres zijn favoriet. De jurywinnaar ontvangt de prijs van 2000 euro; de publiekswinnaar mag een oorkonde in ontvangst nemen.

Over het NRO en de NRO-verbindingsprijzen

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.

De NRO-VOR-praktijkprijs is in het leven geroepen, om het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk te onderstrepen, en het streven naar kennisbenutting door onderzoekers te stimuleren. De NRO-VOR-praktijkprijs is een initiatief van het NRO en de Vereniging voor Onderwijs Research.

Parallel aan het traject van de NRO-VOR-praktijkprijs, vindt ook de selectie en uitreiking van de NRO-onderwijsprijs plaats. Deze prijs wordt uitgereikt aan een leraar of andere onderwijsprofessional, die op doeltreffende wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.