Projectendatabase onderwijsonderzoek

Welkom in de projectendatabase onderwijsonderzoek van het NRO. In deze database vindt u alle onderzoeksprojecten van het NRO, aangevuld met onderzoeksprojecten van andere organisaties. Meer informatie over deze database.

Bèta-docenten Ontwerpen Formatieve Evaluatie Tools voor SSI Vaardigheden

Titel
Bèta-docenten Ontwerpen Formatieve Evaluatie Tools voor SSI Vaardigheden
Onderwijssectori
De sector waar het project zich op focust. Een project kan op meerdere sectoren betrekking hebben.
vo
Thema
Domeinspecifieke aspecten van onderwijs en vakdidactiek - techniek
Organisatiei
Door welke organisatie wordt het project uitgezet. NB: dit is niet per definitie hetzelfde als de instelling van uitvoering.
NRO
Instelling projectleider
Radboud Universiteit Nijmegen
Naam projectleider
Dr. D. Bayram-Jacobs
Statusi
Indicator of het project reeds afgerond, lopend, of nog aankomend is.
Lopend
Looptijd
20-1-2020 t/m 8-9-2020
Programma
Projectnummer
40.5.20500.104
1) Samenvatting:Socio-scientific issues (SSI) worden gebruikt in het bèta-onderwijs om ‘wetenschappelijke geletterdheid’ te bevorderen. In SSI-lessen verwerven leerlingen bepaalde vaardigheden (bijvoorbeeld redeneren, argumenteren, besluitvorming) om verantwoordelijke burgers te worden. Uit onderzoek blijkt echter dat in de SSI-lessen de 'evaluatie' meestal wordt genegeerd of slecht wordt opgenomen in het lesplan en de uitvoering ervan. Bèta-docenten hebben weinig inzicht in evaluatie van de SSI-vaardigheden en er is gebrek aan beproefde evaluatie-tools en strategieën. Wanneer docenten zelf materialen ontwikkelen, nemen hun self-efficacy en ownership toe. Dit project is bedoeld om docenten te ondersteunen bij het ontwerpen van formatieve evaluatie-tools en strategieën in PLG’s.2) het initiele onderzoek waarop de aanvraag voortbouwt: Titel: Professionalisering vanuit de formatieve toetsscyclus: een train-de-trainer-toolbox voor het HBOProjectnummer: 405-17-835Programma: Kennisbenutting PlusOrganisatie: NROLooptijd: 1-11-2017 t/m 31-10-2018Onderwijssector: hoThema: Opleiden en professionalisering van leraren, Toetsen en beoordelen3) Sector:voortgezet onderwijs
Relevante link(s)

Deze projectendatabase onderwijsonderzoek is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reactie. Stuurt u deze alstublieft naar: webbeheer@nro.nl.