Projectendatabase onderwijsonderzoek

Welkom in de projectendatabase onderwijsonderzoek van het NRO. In deze database vindt u alle onderzoeksprojecten van het NRO, aangevuld met onderzoeksprojecten van andere organisaties. Meer informatie over deze database.

Bèta-docenten Ontwerpen Formatieve Evaluatie Tools voor SSI Vaardigheden

Projectnummer
40.5.20500.104
Titel
Bèta-docenten Ontwerpen Formatieve Evaluatie Tools voor SSI Vaardigheden
Programma
Organisatie
NRO
Looptijd
20-1-2020 t/m 8-9-2020
Onderwijssector
vo
Thema
Domeinspecifieke aspecten van onderwijs en vakdidactiek - techniek
Status
Lopend
1) Samenvatting:Socio-scientific issues (SSI) worden gebruikt in het bèta-onderwijs om ‘wetenschappelijke geletterdheid’ te bevorderen. In SSI-lessen verwerven leerlingen bepaalde vaardigheden (bijvoorbeeld redeneren, argumenteren, besluitvorming) om verantwoordelijke burgers te worden. Uit onderzoek blijkt echter dat in de SSI-lessen de 'evaluatie' meestal wordt genegeerd of slecht wordt opgenomen in het lesplan en de uitvoering ervan. Bèta-docenten hebben weinig inzicht in evaluatie van de SSI-vaardigheden en er is gebrek aan beproefde evaluatie-tools en strategieën. Wanneer docenten zelf materialen ontwikkelen, nemen hun self-efficacy en ownership toe. Dit project is bedoeld om docenten te ondersteunen bij het ontwerpen van formatieve evaluatie-tools en strategieën in PLG’s.2) het initiele onderzoek waarop de aanvraag voortbouwt: Titel: Professionalisering vanuit de formatieve toetsscyclus: een train-de-trainer-toolbox voor het HBOProjectnummer: 405-17-835Programma: Kennisbenutting PlusOrganisatie: NROLooptijd: 1-11-2017 t/m 31-10-2018Onderwijssector: hoThema: Opleiden en professionalisering van leraren, Toetsen en beoordelen3) Sector:voortgezet onderwijs

Projectleider

Naam projectleider
Instelling projectleider
Dr. D. Bayram-Jacobs
Radboud Universiteit Nijmegen
Relevante link(s)

Deze projectendatabase onderwijsonderzoek is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reactie. Stuurt u deze alstublieft naar: webbeheer@nro.nl.