Projectendatabase onderwijsonderzoek

Welkom in de projectendatabase onderwijsonderzoek van het NRO. In deze database vindt u alle onderzoeksprojecten van het NRO, aangevuld met onderzoeksprojecten van andere organisaties. Meer informatie over deze database.

Taalcompetenties voor een dynamische arbeidsmarkt

Projectnummer
405-17-625
Titel
Taalcompetenties voor een dynamische arbeidsmarkt
Programma
Organisatie
NRO
Looptijd
1-9-2017 t/m 31-5-2021
Onderwijssector
mbo
Status
Lopend

Welke taalcompetenties zijn nodig voor toetreding en blijvende deelname aan een dynamische arbeidsmarkt? En op welke wijze kan het mbo-jongeren zodanig opleiden dat zij deze taalcompetenties (blijven) verwerven? Via praktijkgericht onderzoek naar de taaleisen die de arbeidsmarkt op kortere en langere termijn zoekt dit consortium van onderzoek- en onderwijsinstellingen naar antwoorden op deze vragen. In het onderzoek spelen mbo-docenten en hun leerlingen een centrale rol. De onderzoekers faciliteren dit onderzoek en bewaken de kwaliteit en overdraagbaarheid ervan. Het onderzoek resulteert in een methodiek voor het specificeren van de inhoud van het onderwijsaanbod.

In samenwerking met Da Vinci College, Friesland College, Groenhorst College, ROC Friese Poort

Projectleider

Naam projectleider
Instelling projectleider
Drs. A.J.H. van der Meijden
Universiteit van Amsterdam
Relevante link(s)

Deze projectendatabase onderwijsonderzoek is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reactie. Stuurt u deze alstublieft naar: webbeheer@nro.nl.