Projectendatabase onderwijsonderzoek

Welkom in de projectendatabase onderwijsonderzoek van het NRO. In deze database vindt u alle onderzoeksprojecten van het NRO, aangevuld met onderzoeksprojecten van andere organisaties. Meer informatie over deze database.

Doorstroom van getalenteerde leerlingen in de beroepskolom Groen en Techniek

Projectnummer
405-17-626
Titel
Talentontwikkeling in de beroepskolom - Techniek/ Groen (TiB-TG)
Programma
Organisatie
NRO
Looptijd
1-6-2017 t/m 31-8-2020
Onderwijssector
vo, mbo, hbo
Status
Lopend

Dit project concentreert zich op de vraag: "Wat leveren specifieke doorlopende leerlijnen (vmbo-mbo-hbo) in de beroepskolom techniek en groen op voor de doorstroom van getalenteerde leerlingen qua kwaliteit, efficiëntie, aantrekkelijkheid en doelmatigheid?" 

Hierbij gaan we dieper in op de wijze van selectie van getalenteerde leerlingen, eisen aan de inrichting van het curriculum, competenties van betrokken docenten, opbrengsten qua instroom, doorstroom en uitval voor leerlingen en voor bedrijven. Uiteindelijk levert dit een overzicht van de opbrengsten/lessons learned voor opleidingen. De consortiumpartners werken in ‘co creatie’ binnen groen en techniek, onderzoeken zo hun eigen praktijk, en zetten deze af tegen een andere sector.

In samenwerking met ROC Da Vinci, IVA Onderwijs, Terra College.

Projectleider

Naam projectleider
Instelling projectleider
Drs. A.J.H. van der Meijden
Universiteit van Amsterdam
Relevante link(s)

Deze projectendatabase onderwijsonderzoek is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reactie. Stuurt u deze alstublieft naar: webbeheer@nro.nl.