Projectendatabase onderwijsonderzoek

Welkom in de projectendatabase onderwijsonderzoek van het NRO. In deze database vindt u alle onderzoeksprojecten van het NRO, aangevuld met onderzoeksprojecten van andere organisaties. Meer informatie over deze database.

De wisselwerking tussen lesgeven en het leren van leerlingen

Projectnummer
411-06-303
Titel
Teaching and student learning in different types of teaching-learning environments
Programma
Samenhangende onderzoeksprojecten
Organisatie
NRO
Looptijd
1-9-2007 t/m 1-8-2012
Onderwijssector
basisonderwijs, vo, mbo
Thema
Leren en onderwijzen
Status
Afgerond
Het onderwijs van leraren en het leren van leerlingen zijn meestal onafhankelijk van elkaar bestudeerd. Hoewel er veel publieke en wetenschappelijke debat over de gevolgen van nieuwe onderwijs- en leeromgevingen voor het leren van studenten, is er niet veel empirisch bewijs om deze beweringen te ondersteunen. Dit onderzoeksproject is gericht op de geïntegreerde studie van het onderwijs en leren in de dagelijkse praktijk in de klas. Les geven zal worden bestudeerd vanuit drie perspectieven: een interpersoonlijk perspectief, een perspectief van leeractiviteiten en een inhoud perspectief. De centrale onderzoeksvraag is: Hoe reguleren de onderwijsactiviteiten van leraren de leeractiviteiten van leerlingen, in verschillende vormen van onderwijs- en leeromgevingen?

Projectleider

Naam projectleider
Instelling projectleider
Prof. dr. J.D.H.M. Vermunt
Universiteit Utrecht
Relevante link(s)

Deze projectendatabase onderwijsonderzoek is in ontwikkeling en zal stap voor stap worden verbeterd. We horen graag uw reactie. Stuurt u deze alstublieft naar: webbeheer@nro.nl.