NRO-verbindingsprijzen 2018

De winnaars van de NRO-verbindingsprijzen 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

Tijdens een feestelijke uitreiking op het NRO-congres op 31 oktober zijn de winnaars van de NRO-verbindingsprijzen bekend gemaakt. Daisy Beelen won de prijs voor leraren, Eric-Jan Wagenmakers ging met de prijs voor onderzoekers aan de haal.

Voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren waren genomineerd:

Voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers waren genomineerd:

De NRO-verbindingsprijzen stimuleren onderzoekers om na te streven dat ontwikkelde kennis ook daadwerkelijk wordt benut en leraren om gebruik te maken van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. De NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. De NRO-verbindingsprijs voor leraren is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional die op een bijzondere manier gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Jury

De jury beoordeelde de inzendingen van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers op wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor het onderwijs, bereik en kwaliteit en op duurzaamheid van de ontwikkelde producten. De jury van de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers bestond uit Wilfried Admiraal (hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit Leiden), Henriëtte Maassen van den Brink (voorzitter van de Onderwijsraad) en Dick van der Wateren (docent natuurkunde en nl&t aan het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem, wetenschapper, auteur en edublogger).

De inzendingen voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren werden beoordeeld op de manier waarop inzichten uit wetenschappelijk onderzoek zijn vertaald naar de lespraktijk, op de impact binnen en buiten de school, op inspiratie die uitgaat van deze praktijk voor andere onderwijsprofessionals en op de kwaliteit en de relevantie van het gebruikte onderzoek. Voor de NRO-onderwijsprijs voor leraren werd de jury aangevuld met Liesbeth Breek (docente Frans en onderwijsontwikkelaar Petrus Canisius College Alkmaar, auteur lesmethode Frans en docententrainer), Erna Winter (leerkracht BS Joseph Roosendaal) en Mila Bosman (docente HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur Rotterdam).

Meer informatie

Vragen of opmerkingen? Contact via congres@nro.nl

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, PO-Raad, VO-raad, MBO Raad en de Onderwijscoöperatie. Met de verbindingsprijzen stimuleert het NRO vernieuwing en verbetering van het onderwijs.