De NRO-verbindingsprijzen

kinderen-met-prijs

Wetenschappers van wie  onderzoek is vertaald voor de onderwijspraktijk en leraren die onderzoeksresultaten ingezet hebben om hun onderwijs te verbeteren, konden meedingen naar één van de twee NRO-verbindingsprijzen. Een deskundige jury heeft vijf kandidaten genomineerd voor de twee prijzen.

» Bekijk de nominaties voor de NRO-verbindingsprijzen 2017

Over de NRO-verbindingsprijzen

De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting en leraren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. De NRO-VOR-praktijkprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. De NRO-onderwijsprijs voor leraren is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional die op doeltreffende wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Van de genomineerde inzendingen worden filmpjes gemaakt die onderzoekers en leraren kunnen inspireren om praktijk en onderzoek dichter bij elkaar te brengen.

Prijsuitreiking

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 1 november bij het NRO-congres. Aan beide prijzen is een bedrag van € 2.000 verbonden voor de door de jury gekozen winnaar. Het publiek stemt tijdens het congres bovendien voor een eigen favoriet.

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR), de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en de Onderwijscoöperatie.