NRO-verbindingsprijs voor leraren

Daisy Beelen: winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor leraren 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

De deadline voor het indienen voor de NRO-verbindingsprijs voor leraren was 18 juni 2018 om 14:00 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om een aanmeldformulier op te sturen.

Werk jij in het onderwijs en heb je resultaten uit onderzoek ingezet om je lespraktijk te verbeteren? En zijn je collega’s binnen en buiten jouw school ook enthousiast geworden over jouw activiteit of project? De winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor leraren wint 2.000 euro én een promotiefilm van het project op de betrokken school.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren is bedoeld voor een onderwijsprofessional in de school die resultaten uit onderzoek op effectieve wijze gebruikt in de klas. De inschrijving is open voor onderwijsprofessionals die direct betrokken zijn bij de lespraktijk van een school in Nederland, zoals leraren, zorgcoördinatoren en schoolleiders.

Promotiefilm van je project

Een deskundige jury met ervaring op het raakvlak van onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september maakt de jury drie genomineerden bekend. Als je genomineerd bent, komt er een filmmaker langs die een professionele video maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om collega’s te inspireren en je werk te promoten. De winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor leraren wordt bekend gemaakt tijdens het NRO-congres op 31 oktober. Hij of zij ontvangt een geldbedrag van 2000 euro.

Downloads

reglement (pdf)
aanmeldformulier (Word)

Over het NRO

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren. De NRO-verbindingsprijs voor leraren is een initiatief van het NRO in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad en de Onderwijscoöperatie.

Naast de prijs voor onderwijsprofessionals reikt het NRO ook een tweede prijs uit: de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op doeltreffende manier heeft weten om te zetten naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk.