NRO-verbindingsprijs voor leraren

Daisy Beelen: winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor leraren 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren gaat naar een onderwijsprofessional die in de school of klas effectief gebruik maakt van wetenschappelijke inzichten om het onderwijs te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken naar de mate waarin wordt samengewerkt met anderen en de activiteiten die worden ondernomen om de inzichten binnen en buiten de eigen school te delen. Aanmelden was dit jaar mogelijk tot maandag 8 juli 2019.

Promotiefilm van je project

Een deskundige jury met kennis over onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september 2019 maakt de jury voor de verbindingsprijs voor leraren drie kanshebbers bekend. Als kanshebber wordt je bezocht door een professionele filmmaker die een promotiefilm maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken om bijvoorbeeld collega’s te inspireren of je eigen werk te promoten.

Geldprijs

Tijdens het NRO-congres op 30 oktober 2019 kiest de jury uit de drie kanshebbers de uiteindelijke winnaar. Als winnaar ontvang je bovenop de promotiefilm een geldprijs van maar liefst 2000 euro. Het NRO moedigt je aan om deze prijs in jouw project te investeren.

Vragen?

Vragen over de NRO-verbindingsprijzen kun je sturen naar congres@nro.nl. Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Over het NRO

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren is een initiatief van het NRO in samenwerking met de PO-raad, VO-raad en de MBO Raad.