NRO-verbindingsprijs voor leraren

Daisy Beelen: winnaar van de NRO-verbindingsprijs voor leraren 2018. Foto: Thijs ter Hart Fotografie.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren gaat naar een onderwijsprofessional die in de school of klas effectief gebruik maakt van wetenschappelijke inzichten om het onderwijs te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken naar de mate waarin wordt samengewerkt met anderen en de activiteiten die worden ondernomen om de inzichten binnen en buiten de eigen school te delen. Onderwijsprofessionals die zich hierin herkennen, worden van harte uitgenodigd hun initiatief aan te melden. Het is ook mogelijk om een collega voor te dragen.

Meedoen?

Neem het reglement zorgvuldig door om na te gaan of je in aanmerking komt voor deelname. Vervolgens vul je het aanmeldformulier in en stuur je deze met eventuele bijlages, vóór 8 juli 09:00 uur naar congres@nro.nl.

Promotiefilm van je project

Een deskundige jury met kennis over onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en beleid beoordeelt alle inzendingen. Begin september maakt de jury voor de verbindingsprijs voor leraren drie kanshebbers bekend. Als kanshebber wordt je bezocht door een professionele filmmaker die een promotiefilm maakt van jouw project. Deze promotiefilm mag je voor eigen doeleinden gebruiken om bijvoorbeeld collega’s te inspireren of je eigen werk te promoten.

Geldprijs

Tijdens het NRO-congres op 30 oktober 2019 kiest de jury uit de drie kanshebbers de uiteindelijke winnaar. Als winnaar ontvang je bovenop de promotiefilm een geldprijs van maar liefst 2000 euro.  NRO moedigt je aan om deze prijs in jouw project te investeren.

Een collega attenderen of voordragen?

Heb je een collega waarvan jij vindt dat hij of zij de NRO-verbindingsprijs voor leraren 2019 verdient? Tip hem of haar! Het is uiteraard ook mogelijk om het aanmeldformulier al gedeeltelijk in te vullen en deze door te sturen.

Vragen?

Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben over de verbindingsprijzen, kun je deze sturen naar congres@nro.nl. Je vraag zal zo snel mogelijk beantwoord worden.

Over het NRO

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.

De NRO-verbindingsprijs voor leraren is een initiatief van het NRO in samenwerking met de PO-raad, VO-raad en de MBO Raad.